600GB webhosting v zahraničí

V Čechách jsem vyzkoušel mnoho webhostingů, ale vždycky mě to po čase donutilo hledat jiný. Poslední z nich byl Český-hosting.cz, který byl sice relativně spolehlivý, ale řešit změny mod_rewrite přes technickou podporu mě opravdu nebavilo. Podpora navíc fungovala jen přes den a o víkendu vůbec. Tristní.

Kvůli jednomu zahraničnímu projektu a potřebě silného cronu jsem se začal poohlížet po zahraničním webhostingu. Soukromé „výběrové řízení“ vyhrál HostGator.com. Na fórech byly pozitivní ohlasy a nabídka služeb byla proti českým poměrům ohromující.

Výhody HostGatoru:

  • 600GB prostoru pro data
  • 6TB přenos dat (těm českým nabídkám „neomezený traffic“ jsem nikdy nevěřil)
  • Neomezený počet domén (pro 10 webů už nemusíte platit 10 webhostingů).
  • PHP 4 i 5
  • Garance dostupnosti 99.9% – dostupnost je opravdu nádherná, což mi potvrzuje i externí monitoring dostupnosti.
  • Technická podpora 24/7 – funguje přes online chat (kde se dozvíte základní věci), přes telefon (nevyzkoušeno) a hlavně přes e-mail. Nikdy jsem se s nimi nemusel o něčem dohadovat, jak to znám z ČR – napsal jsem jim a oni poslali rozřešení. Podpora je samozřejmě ale v angličtině.
  • cPanel – administrativní rozhraní, kde můžete upravit téměř cokoliv
  • Cena – 10USD při měsíční platbě (195,-Kč); při platbě na delší období dopředu se cena snižuje

Nevýhody HostGatoru:

  • Vyšší ping/odezva z ČR (ale tenhle blog taky nehostuje v ČR)

Na HostGatoru hostujeme druhým rokem a spokojeni jsme tak, jak jsme v ČR nikdy nebyli. Je to vhodně řešení nejen pro webmastery se zahraničními projekty, ale také pro ty, kteří spravují více webů/projektů (a zatím to není na vlastní server).

A co vy? Jak jste spokojeni s kvalitou webhostingů v ČR? Máte zkušenosti s webhostingy v zahraničí?

34 komentářů: „600GB webhosting v zahraničí

  1. Používám služeb BANÁN.CZ a nemám žádní problémy, příznivé ceny..mohu jen doporučit, ovšem potřebuji jen základní věci, tak neívm jak to bude s něčím složitějším

  2. Projekty máme již cca dva roky na serverech Rozhledu (www.rozhled.cz) a jsme naprosto spokojení. Výborná odezva, dostupnost, skvělý spam filterový systém i technická podpora. Navíc pro ně nic není problém, vše řeší téměř okamžitě kdykoli během týdne i o víkendu.

  3. No, já Banan.cz používal kdysi a byla to naprostá katastrofa. Omezují počet dotazů do databáze na nějakých 50000 za hodinu (přičemž pokud jim člověk 4x řekne, zvednou to na 100000, víc ne), minimálně každý týden obnovovali z den staré zálohy, takže jsem permanentně přicházel o data, jakmile je problém udělají z člověka totálního debila – prostě masakr. Jednoho dne jsem se rozčílil takovým způsobem, že jsem koupil vlastní server a od té doby mám pokoj. Jinak co se týče ostatních, tak např. Flyweb je hodně dobrej, akorát že v době kdy jsem u nich byl neměli PHP5, což byl pro mně dost problém. Kromě toho mám zkušenosti s cesky-hosting.cz a nemám s nima problém, i když to bude asi tím že tam nepoužívám mod_rewrite :-)

  4. Provozuji řešení nazvané vas-hosting.cz :) změna htaccess jak chcete přímou editací onoho souboru. Subdomény si zakládáte sám tvorbou adresářů. Docela by mne zajímalo jaká Vám připadá naše nabídka a jaké v ní vidíte nedostatky …

  5. Webhosting mám od tojeono.cz a jsem velmi spokojen. Dostupnost výborná, služby veškeré potřebné a dobrá technická podpora 24/7.

  6. Naprosto souhlasim se scatter-em. Pokud rozjizdite projekt a uz vite predem,ze navstevy a zobrazeni stranek budou dosahovat vetsich cisel nez na prostem webu, tak banan v zadnem pripade. Neschopnost a neferove jednani k zakaznikovi -tot portfolio bananu.
    Stalo se i to,ze jsem si priplatil za lepsi sluzby, presto mi web „odpojili“.Jsou tak hloupi, ze po vypovezeni sluzeb (diky velkym narokum onoho projektu) zrusili sice FTP pristup,ale pristup do databaze byl jeste po dobu nekolika tydnu ci mesicu funkcni. Jinymi slovy- maji v tom bordel a neumi poskytkovat kvalitni sluzby.

  7. Ja využívám onebit.cz.
    Nedoporučuju, leda tak na statické stránky, levny-hosting.cz (dost nízké limity).
    Vlastní server jen pokud na něm budete jen vy a nikdo jiný, sdílení nedělá dobrotu.

  8. Původně jsem začínal na Globe.cz, pak Pes.cz, Gigaweb.cz, Banan.cz a teď mám osobní web u Onebit,cz – jelikož nic moc nepotřebuju, tak mi to stačí :).

    Webový projekty ale hostuju výhradně v zahraničí – Servage (jen na porno :)), Hostmonster a Bluehost. O HostGator už delší čas uvažuju, že tam přenesu weby ze Servage,,,,

  9. i já používám služeb BANÁN.CZ a sem s nim naprosto v pohodě tož múžu jen doporučit všem hlavně za ty ceny to je fakt bezkonkurenční, php5 6 i 7, trafik neomezenej (mam až 150 zobvrazených stránek za jediný den a v pohodě) fakt bomba

    mam tam pár webíků a dostupnost banán je nejrychleji rostoucí webhosting na českým webu a ani jen tak pronic za nic to nebude. podporu mají skvělou nejmíň 26 h denně, eště se mi nestalo že bych se nedovolal, takže asi takhle

  10. Doporucuji servage.com pouzivam uz rok a bezi na tom vsechny me projekty a hostuji na tom dalsich asi dvacet webu a vse bezi paradne. ;-)

  11. Opet forum zaspamovano provozovateli ovocneho a rady mensich garazovych hostingu.

    Ze je cesky trh zdeformovany prave nabidkama tehle malych firem ktere jdou ve sve trapnosti tak daleko, ze si jeste pitome na webu napisou ze nejsou platci DPH. Pokud nesidi na danich nemuze byt webhostingovka NEPLATCE DPH protoze pokud je (neplatce) nemuze zajistit odpovidajici servis.

    Ad projekty s 600GB prostoru, prostor neni v dnesni dobe nijak dulezity. Dulezite je jaky garantovany vykon je dane prezentaci vyhrazen. Pominu-li fakt ze hosting proti nejakemu NASu (neverim ze za 190 mate celej server bez NASu). Ano na bezne weby vhodne na vysoce navstevovane weby nepouzitelne a malozatezujici zase nevyuziji dane misto.

  12. Josef Mlaskac: Na zátěž serveru si u HostGatoru opravdu musíte dávat pozor. Např. když na vás odkáže nějaký hodně populární server, tak vám ten nárůst návštěv může způsobit, že vám pozastaví účet.

    HostGator se mi líbí hlavně pro hostování více menších webů s menší návštěvností. Tím, že pro každý nemusíte mít samostatný webhosting, dost ušetříte.

  13. Josef Mlaskac : Skoda, ze niekto ani nevie, co znamena, ze subjekt neni platca DPH. Dane platia subjekty raz za rok, pokial nie su platcami DPH. Pokial je subjekt platcom DPH, odvadza dane za urcity cas, povedzme kvartalne alebo dokonca mesacne. Skoda, ze niekto ani nevie, o com rozprava. Ale budiz :)

  14. Arthur Dent: No tak to ses právě projevil jako absolutní diletant a tlučhuba. Evidentně v daních nemáš jasno, tak zkus přemýšlet, než vyplodíš takovouhle hovadinu, že na ní musím reagovat, ikdyž tu jen procházím…
    Daně, které subjekty platí jednou ročně jsou daně z příjmu, Daň z Přidané Hodnoty se platí čtvrtletně nebo měsíčně a přihlášení k ní je podle obratu nebo dobrovolné.
    Jak Mlaskač zcela správně podotknul, neplátce DPH snad ani podnikání v oboru nemůže myslet vážně. Kdo tomu trochu rozumí, ví o co jde, ty mazej do školy…

  15. ad Daně, abych to upřesnil jen pro všechny které to zajímá.
    Firma nemusí být plátce DPH, ale přitm daně platí – to prostě musí každej,
    DPH se platí bud čtvrtletně nebo měsíčně jak je zmíněno výše, a pak ješte navíc ona milovaná daň z příjmu, firma MUSÍ být plátce DPH až od určité výše příjmu, jinak může být tzb. Dobrovolný plátce daně

    vím že to je post uplně mimo téma ale třeba to někomů pomůže se zorientovat v českém daňovém systému :D

    co se týče hostingu tak výkonově i co se týče služeb – savana.cz
    server tojeono.cz má v brzkých ranních hodinách podezřelé výpadky kdy je server dostupný ale nevrací žádná data (stalo se to 5x v měsíci tak to beru jako pravidlo a ne jako výjimku – testováno z více zdrojů)
    co se týče služeb českých hostingů, tak si společnosti víceméně navzájem konkurují, co mi však chybí na českém trhu je poskytovatel nabízející hosting třeba 50mb, ktomu jednu databázi 20mb, jeden dva maily kolem 50mb a nakej ten ftp ucet, samozrejme php5 a mod_rewrite a to cele za nejaky rozumny peniz – copak potřebuji pro běžnou firemní prezentaci 2gb místa? nebo pro malou firmu 10 databází? nebo 100 emailových účtů?

    na druhou stranu ceny vlastních serverů a jejich server housingů jsou tak přemrštěné, že jít do „vlastního“ může jen skutečně movitý člověk – kdo z vás má vlastní server housing který je rentabilní, tj se ho po stránce peněz skutečně vyplatí provozovat?

  16. Ahoj, máte s tím HostGatorem někdo nějaké pozitvní zkušenosti? Je možné mít doménu u ForPsi, tam mít vedené i DNS záznamy a u nich hosting? Nerad bych se zbavil kontroly nad DNS záznamy, protože tam mám třeba nastavení emailu ke googlu.

  17. Outloň: Já stále jen pozitivní. Domény mám také u forpsi a všechno funguje jak má. Používám sice dns servery hostgatoru, ale nemyslím si že by to měl být problém.

  18. Velmi dobre zkusenosti mam s hostingem u http://www.ignum.cz . Maji sice vyssi ceny ale pro hostovani komercnich webu si myslim ze to neni zase az tak moc. Mame u nich jen nekolik webu kde jsou vysoke naroky na dostupnost, mene vyznamne mame na vlastnim serveru. Po 3 letech hostovani www + mail jsem nezaznamenal ani jeden vypadek delsi jak minutu.

  19. No já používám služeb Savana.cz Jejich hosting je nejhorší z mnou testovaných hostingů (Banan.cz vyšel ještě lépe než savana) Teď zkouším hostgator, ale mám nějaké problémy z cz doménami, konkrétně z DNS. Ale pořád lepší než savana :-)

  20. Station.cz – naprosto zle skusenosti, chyba mnozstvo veci v administracii, nejde autentifikacia POP3, nemali dokonca ani emailove filtre, neochotni (!) admini odpovedajuci raz za 3 dni. Uplny odpad.
    Banan.cz – vyhovujuce portfolio sluzieb, ale neferove jednanie, arogancia, mazanie prispevkok, spam, vypinanie serverov, neuveritelne zmluvne podmienky. Nie dakujem!

  21. Station.cz – naprosto skvělé zkušenosti, nízká cena za poměrně velkou škálu služeb, výborná dostupnost a velký výběr nastavení. Komunikace s adminy bezproblémová a při urgentních požadavcích opravdu rychlá. Máme tam i stránky s vysokou zátěží a není problém. Začali jsme s tím, protože máte možnost vyzkoušet administraci a navíc je cena za měsíc u nižších tarifů v podstatě charitativní. A přitom všechno funguje. A nejen pro menší webíky, ale i pro robustní internetové aplikace. Já doporučuji.
    Savana.cz – zmatečná a problematická, časté výpadky, neochota adminů.
    Pipni.cz – naletěl jsem na doporučení, dodnes lituji. Děs, děs, děs. Divím se, že tento omyl českého webhostingu tu zatím nikdo nezmínil…

Napsat komentář